2017 年会科教论坛 US-China education forum

Scientific and Educational forum Schedule 科教论坛

September 16, 2017

1. 3:10pm-3:50PM (question 5 min) Fanrong  Liang, MD, Professor(梁繁荣)President, Chendu University of Chinese Medicine

 

 Presentation: Central Network Mechanism of Acupuncture on Migraine with Meridian Points
循经取穴治疗偏头痛的中枢网络机制研究

2. 3:55-4:25PM (question 5 min)  Holly Bayne, Attorney in herbs and dietary supplements


Presentation: Navigating FDA & FTC Regulatory Risks: What Every TCM Practitioner Should Know
中医师应该知道的食品与药物管理局(FDA)与联邦贸易委员会(FTC)法规方面的限制

3. 4:30-5:00 PM (question 5 min)  Bill Reddy, LAc. Director, Integrative Health Policy Consortium

Presentation: US Pain Policy and its influence on AOM and Integrative Healthcare 
美国疼痛对策及其对中医针灸与整合医学行业的影响

 

4.   5:05-5:30PM Short communications and questions:
Robert Hoffman (10 min, end up at 5:15PM): Dissecting Acupuncture in the 21st Century.
Donald Lefeber (10 min, end up at 5:25PM)
Questions and Discussions(5 min, end up at 5:30PM).

 

September 17, 2017

1. 8:00-8:40AM (question- 5 min) Jiande Chen, PhD(陈建德), Professor of Medicine and Biomedical Engineering,Director, Gastrointestinal Motility Lab; Division of Gastroenterology and Hepatology,Johns Hopkins School of Medicine

Presentation: Electroacupuncture and transcutaneous electrical acustimulation for functional gastrointestinal diseases: from bench to bedside
电针与经皮穴位电刺激治疗功能性胃肠病:基础与临床

2. 8:45-9:25 AM (question 5 min) Ashley Xia, MD, PhD, LAc (夏月)
Program Director, Data Science and Chemical Analysis Program for the molecular transducer of physical activity (MoTrPAC) at National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK) of NIH. 

Presentation: The Big Data Era: Challenges and Opportunities for TCM
大数据时代对中医的挑战与机遇

3. 9:30-10:10AM (question 5min)   Weixing Pan, MD, PhD, LAc(潘卫星)
Senior Researcher, Howard Hughes Medical Institute/Janelia Research Campus (HHMI).

Presentation: Neurological Mechanism of Acupuncture
针刺疗法的神经学基础

4. 10:15-10:55 AM (question 5min) Yemeng Chen, MD, PhD(陈业孟) President, New York College of Traditional Chinese Medicine

Presentation: The Trend of Acupuncture Education in the US
美国针灸教育发展趋势

5. 11:00-11:40AM (Question 5 min)  Jianfeng Liu, MD, PhD (刘剑锋) Director of Traditional Medicine Office, China Academy of Chinese Medical Science 

Presentation: Inheriting and Creating are same Important in TCM Development
传承与创新并重是中医药发展的一体两翼

6. 11:45-12:00PM  Short communications and questions 

7. 1:00-1:40PM (question 5 min) Yueqing Li, MD, Professor(李日庆) President of Dongzhimen Hospital, Beijing University of Chinese Medicine

Presentation: Forefronts in Andrology of Chinese Medicine
中医男科的几个前沿问题

8. 1:45-2:25PM (question 5 min)  Bo Ji, MD,PhD, LAc. (稽波)  Director, US Chinese Medicine Center, Rockville.

 

Presentation:Effect of Maternal Electroacupuncture on Perinatal Nicotine Exposure-Induced Lung Phenotype in Offspring
孕期电针对围产期烟碱暴露诱导子代肺表型的影响

9. 2:30-3:10PM (question 5 min) Xinsheng Jiang, OMD, LAc. (姜新生)President of Nature Health Center in St. Louis

Presentation:Clinical Observation on Therapeutic Effect of Acupuncture Combined with Graphene Far Infrared Therapy on Clinically Difficult Recovery Patients  
针刺结合石墨烯远红外对于难康复病人得临床观察

10. 3:15-4:40 (question 5 min) Arthur Yin Fan (樊蓥), MD, PhD, LAc Vice President, American TCM Association (ATCMA)

Presentation: Is Sham a Sham?

假针灸真是假的吗?

11. 4:45-5:25PM (question 5 min)  Changzhen Gong, PhD(巩昌镇)President, American Academy of Acupuncture

Presentation:How Modern Acupuncture Subverts Conventional Principles?
现代针灸如何颠覆了传统原理?